Вовед во методот на подмачкување на лежиштето на вратилото што го поддржува електричното вретено

мај 30, 2023

Електрично вретено: главно се користи во индустријата за машински алати, како што се машински центри, CNC машински алати, електрично вретено како јадро функционален дел на машинскиот алат за мелење и мелење на различни метали. Се користи и за дупчење, мелење, мелење и полирање на крајот на роботот во автоматизираната производна линија. Ова поглавје го воведува методот на подмачкување за лежиштата што го поддржуваат електричното вретено вратило.

Испратете го вашето барање

Подмачкувањето со маснотии и маглата со масло имаат свои предности и недостатоци. Невозможно е да се генерализира кој метод на подмачкување е добар или не. Клучот е да ги задоволите вашите производствени потреби и да ги задоволите вашите потреби. Во исто време, вкупните трошоци за работа и управување се ниски. најдобра шема.

Подмачкувањето со маснотии доведува до значително намалување на граничната брзина на лежиштето. Општо се верува дека опсегот на намалување е помеѓу 35% и 40%. На овој начин, во случај на работа со голема брзина, не може да се постигне висок вртежен момент. За некои тешки врски за обработка, електричното подмачкување со маснотии Главното вратило има големи ограничувања.

За време на одржувањето на електричното вретено, подмачкувањето со магла за масло се менува во подмачкување со маснотии. Во исто време на трансформацијата, покрај рутинското одржување, се обновува и подобрува и точноста на електричното вретено. Топчестите лежишта од челик подмачкани со магла се заменуваат со керамички топчести хибридни лежишта; нивото на изолација на моторот е подобрено; се додаваат уреди за запечатување на воздухот; се менуваат методите на механичко запечатување; пружината предоптоварување е тестирана и прилагодена; се приспособуваат дистанци итн.

Маглата за масло не навлегува во внатрешноста на електричното вретено, со што се намалува отпорот на триење на роторот, се намалува корозијата на серпентина на статорот и се зголемува работниот век на електричното вретено. Подмачкувањето на жлебот на лежиштето на електричното вретено е целосно загарантирано, филмот за подмачкување е густ, вибрациите се намалуваат, заштитата на лежиштето е зајакната и работниот век на лежиштето е продолжен за да се продолжи работниот век на електричното вретено.

Испратете го вашето барање