што е Минијатурни лежишта - "продолжување на животот" четири патишта? | ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.

мај 31, 2023

Минијатурни лежишта - "продолжување на животот" четири патишта

Испратете го вашето барање

Колку се мали минијатурните лежишта?

Тоа се однесува на едноредни топчести лежишта со длабок жлеб со внатрешен дијаметар од 10 mm.

На кои начини може да се примени?

Минијатурните лежишта се погодни за полиња со голема брзина и ниска бучава, како што се разновидна индустриска опрема и мали ротирачки мотори, како што се: канцелариска опрема, микро мотори, инструменти, ласерско гравирање, мали часовници и часовници, меки погони, ротори под притисок, стоматолошки дупчалки , мотори на хард диск, степер мотори, тапани за видео рекордер, модели на играчки, вентилатори за ладење на компјутери, бројачи за валута, факс машини и други сродни полиња.

Процесот на производство на минијатурни лежишта е попрецизен од обичните лежишта, а трошоците за замена на минијатурни лежишта за долго време се релативно високи. Значи, како да се продолжи работниот век на минијатурните лежишта? Xiaoyun, кој има долгогодишно искуство во производството на минијатурни лежишта, ги сумираше следните четири главни точки за вас

Важно е правилното поставување на минијатурни лежишта

Дали процесот на поставување на минијатурни лежишта е правилен или не, влијае на точноста, животниот век и перформансите на минијатурните лежишта. Правилната инсталација на лежиштата бара одделот за дизајн и монтажа да има доволно истражување и богато практично искуство во процесот на инсталација на минијатурни лежишта. И во исто време, одделот за производство на операции треба да ја изврши инсталацијата според стандардот за работа.

Специфичните работни стандардни ставки обично се како што следува:

1. Чистење, лежиштето и деловите поврзани со лежиштето мора внимателно да се исчистат пред да се монтира лежиштето

2. Проверете дали големината на поврзаните делови и завршната состојба на потпорните делови ги задоволуваат барањата на процесот

3. По инсталацијата, потребно е да се провери дали лубрикантот за лежиште и лежиштето се во основа во нормални работни услови

4. За време на употребата на минијатурни лежишта треба да се следат надворешните услови, како што се: следење на температурата, вибрациите и бучавата.

Доколку горенаведените стандарди се извршуваат според барањата, корисно е да се продолжи работниот век на минијатурните лежишта. Редовните безбедносни инспекции придонесуваат за рано откривање на потенцијалните проблеми, спречување на неочекувани појави на машината, овозможување реализација на плановите за производство и подобрување на продуктивноста и ефикасноста на фабриката.

Метод за чистење на минијатурни лежишта

Површината на минијатурното лежиште ќе биде обложена со масло против 'рѓа. Кога го користиме, мора внимателно да го исчистиме со чист бензин или керозин, а потоа да нанесеме чиста висококвалитетна или високо-брзинска и високотемпературна маст за подмачкување пред инсталација и употреба. Причината за ова е едноставна, бидејќи чистотата има големо влијание врз животниот век и вибрациите и бучавата на минијатурните лежишта. Но, Xiaoyun ме потсетува дека целосно затворените лежишта не треба да се чистат и да се полнат со гориво.

Избор на маснотии за минијатурни лежишта

Со оглед на тоа што маснотиите се направени од основно масло, згуснувач и адитиви, својствата на различните видови и различните степени на ист тип на маснотии се разликуваат многу, а дозволената граница на ротација е различна, затоа внимавајте при изборот.

Но, овде Xiaoyun накратко ви ги запознава општите принципи за избор на маснотии:

Перформансите на маснотиите главно се одредуваат од основното масло. Општо земено, базното масло со низок вискозитет е погодно за ниски температури и голема брзина; основното масло со висок вискозитет е погодно за висока температура и големо оптоварување. Згуснувачот е исто така поврзан со перформансите на подмачкување, а водоотпорноста на згуснувачот ја одредува водоотпорноста на маснотиите. Во принцип, маснотиите од различни марки не можат да се мешаат, па дури и маснотиите со ист згуснувач ќе имаат лошо влијание една врз друга поради различните адитиви. Вообичаена заблуда кога се подмачкуваат минијатурни лежишта е дека повеќе маснотии е подобро.

Повторно подмачкување на минијатурни лежишта

Повторно подмачкување на лежиштата За време на работата, минијатурните лежишта бараат правилно повторно подмачкување за да се усовршат нивните перформанси. Методот на минијатурно подмачкување лежишта е поделен на подмачкување со маснотии и подмачкување со масло. За да функционира лежиштето добро, пред сè, неопходно е да се избере метод на подмачкување погоден за условите на употреба и целта на употреба. Ако се земе предвид само подмачкување, подмачкувањето на подмачкувањето со масло е доминантно. Но, посебната карактеристика на маслото за подмачкување со маснотии може да ја поедностави структурата околу лежиштето.

Најчесто поставувани прашања

1.Дали прифаќате мали нарачки?
MOQ1
2.Зошто не избравте нас?
Обезбедуваме лежишта со најдобар квалитет со разумна цена, ниско триење, низок шум и долг работен век.
3. Колку долго е вашето време за испорака?

Општо земено, ако стоката е на залиха, тоа е 1-3 дена. Доколку робата е без залиха, ќе бидат потребни 30-45 дена, во зависност од количината на нарачката.

Предности

1. Сопствена фабрика, конкурентна цена
2.MOQ1
3.Брза испорака, комплетен асортиман на производи
4. Положен ISO9001 меѓународна сертификација

За ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD за депилација со восок.

Жеџијанг Електромеханичка соработка за депилација, ООД е производител на лежишта со добро опремени капацитети за тестирање и силна техничка сила. Со широк асортиман, добар квалитет, поволни цени и стилски дизајн, нашите производи се користат во автомобилски машини, прецизни машински алати, текстилни машини, пакување храна, хартија, хемиска индустрија, металургија, железница, енергија на ветер, електрична енергија и други индустрии . Нашите производи се широко признати и доверливи од корисниците и можат да задоволат постојано променливи економски и социјални потреби. Ги поздравуваме новите и старите клиенти од сите сфери на животот да не контактираат за идни деловни односи и заеднички успех! Жеџијанг епилација електромеханички ко.ЛТД., Фабрика лоцирана во Шандонг, Седиште се наоѓа во Жеџијанг, Кина.Нашата компанија е специјализирана за производство на различни видови лежишта.Главна категорија:топчести лежишта со длабок жлеб, цилиндрични валчести лежишта, заострени валчести лежишта, аголни контактни лежишта, потисни топчести лежишта, потисни валчести лежишта, спојни лежишта, иглени лежишта, нестандардни лежишта, сферични лежишта, моторни лежишта, лежишта за земјоделски машини, итн; увезени марки на лежишта, како и оска за плочки, оска Луо, оска Казахстан и други домашни познати брендови. Без разлика дали се работи за автомобили, бродови, земјоделски машини, возен парк, електрични апарати, фабрики за хартија, металургија, челичарници, цементарници, текстилни машини, инженерски машини, рударски машини, петрохемиски и други индустрии, нашите производи ха


Испратете го вашето барање