што е Избор на тип на лежиште? | ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.

јуни 03, 2023

При изборот на тип на лежиште, многу е важно целосно да се разберат условите за сервисирање на лежиштето. Следната табела ги наведува главните ставки за анализа:

Метод на селекција на ставки за анализа


што е Избор на тип на лежиште? | ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.
Испратете го вашето барање

При изборот на тип на лежиште, многу е важно целосно да се разберат условите за сервисирање на лежиштето. Следната табела ги наведува главните ставки за анализа:

Метод на селекција на ставки за анализа

1) Просторот за инсталација на лежиштата може да се смести во просторот за инсталација на лежиштата. Бидејќи цврстината и цврстината на вратилото се нагласени при дизајнирање на системот на вратило, прво се одредува дијаметарот на вратилото, односно внатрешниот дијаметар на лежиштето.

Сепак, постојат многу серии со големина и типови на тркалачки лежишта, и од нив треба да се избере најсоодветен тип на лежиште.

   2) Големината, насоката и природата на носивото оптоварување [носивната носивост на лежиштето се изразува со основното номинално оптоварување, а неговата вредност е прикажана во табелата со големина на лежиштето] товарот на лежиште е полн со промени, како што е големината на товарот, без разлика дали има само радијално оптоварување, аксијално оптоварување Дали е еднонасочно или двонасочно, степенот на вибрации или шок итн. Откако ќе ги земете предвид овие фактори, изберете го најпогодниот тип на лежиште.

   Општо земено, радијалната носивост на лежиштата со ист внатрешен дијаметар се зголемува по следниот редослед: топчест лежиште со длабок жлеб< аголен контакт топчесто лежиште< цилиндричен валчест лежиште< заострен валчест лежиште< сферичен валчест лежиште

3) Типот на лежиште чија брзина може да се прилагоди на механичката брзина [граничната вредност на брзината на лежиштето е претставена со граничната брзина, а неговата вредност е прикажана во табелата со големина на лежиштето] Граничната брзина на лежиштето не се зема само од типот на лежиштето, но исто така ограничено на големината на лежиштето, типот на кафезот и нивото на точност, условите на оптоварување и методите на подмачкување итн., затоа, овие фактори мора да се земат предвид при изборот.

   Следниве лежишта најчесто се користат за ротација со голема брзина:

Топчести лежишта со длабок жлеб, топчести лежишта со аголен контакт, цилиндрични валчести лежишта

   4) Точност на ротација Тип на лежиште со потребната точност на ротација [Димензионалната точност и точноста на вртење на лежиштата се стандардизирани со GB според типот на лежиштето]  Вретените на машинскиот алат, гасните турбини и контролните машини бараат голема точност на ротација, голема брзина и мала триење соодветно, Во тоа време, треба да се користат лежишта со степен 5 или поголема прецизност.

   Обично се користат следниве лежишта:

   Топчести лежишта со длабоки жлебови, контактни топчести лежишта, цилиндрични валчести лежишта

5) Типот на лежиште чија ригидност може да ја исполни цврстината што ја бара механичкиот систем на вратило [Кога лежиштето е под оптоварување, контактниот дел помеѓу тркалачкото тело и патеката ќе произведе еластична деформација. „Висока ригидност“ значи дека количината на деформација на оваа еластична деформација е мала] Во вретеното на машинскиот алат и конечниот редуктор на автомобилот, додека се подобрува цврстината на вратилото, цврстината на лежиштето исто така мора да се подобри.

   Деформацијата на валчестите лежишта под оптоварување е помала од онаа на топчестите лежишта.

   Примената на претходно оптоварување (негативен клиренс) на лежиштето може да ја зголеми ригидноста. Овој метод е применлив за аголни контактни топчести лежишта и заострените валчести лежишта.

   6) Релативниот наклон на внатрешниот прстен и надворешниот прстен ги анализира факторите кои предизвикуваат релативна наклонетост на внатрешниот прстен и надворешниот прстен на лежиштето (како што е отклонувањето на вратилото предизвикано од товарот, слабата точност на вратило и надворешната обвивка или грешката во инсталацијата) и изберете ја онаа што може да се прилагоди на условите за сервисирање на овој тип на лежиште. Ако релативниот наклон помеѓу внатрешниот и надворешниот прстен е преголем, лежиштето ќе се оштети поради внатрешно оптоварување. Затоа, треба да се избере тип на лежиште што може да го издржи овој наклон.

Општо земено, дозволениот агол на наклон (или агол на самопорамнување) се зголемува по следниот редослед:

Цилиндрични валчести лежишта, заострени валчести лежишта, топчести лежишта со длабок жлеб (топчести лежишта со аголен контакт), сферични валчести (топчести) лежишта

   7) Фреквенцијата и начинот на склопување и расклопување на инсталацијата и демонтажата, редовна проверка итн. Кога склопувањето и расклопувањето се чести, попогодно е да се користат цилиндрични валчести лежишта со одвоен внатрешен и надворешен прстен, иглени валчести лежишта и заострен валјак лежишта.

   Самопорамнувачките топчести лежишта со заострени дупки и самопорамнувачките валчести лежишта со заострени отвори може лесно да се склопат и расклопат со употреба на спојници или чаури за повлекување.


Најчесто поставувани прашања

1.Можете ли да понудите сертификат за потекло
Да, можеме да го понудиме
2.Каков е вашиот начин на испорака
Ние ќе ви помогнеме да го изберете најдобриот начин за испорака според вашите барања за детали. По море, воздушен или експресен пат, итн.
3.Дали прифаќате мали нарачки?
MOQ1

Предности

1. Положен ISO9001 меѓународна сертификација
2. Поддршка за прилагодување на OEM
3. Сопствена фабрика, конкурентна цена
4. Областа за испорака не е ограничена и може да се испраќа низ целиот свет

За ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD за депилација со восок.

Жеџијанг Електромеханичка соработка за депилација, ООД е производител на лежишта со добро опремени капацитети за тестирање и силна техничка сила. Со широк асортиман, добар квалитет, поволни цени и стилски дизајн, нашите производи се користат во автомобилски машини, прецизни машински алати, текстилни машини, пакување храна, хартија, хемиска индустрија, металургија, железница, енергија на ветер, електрична енергија и други индустрии . Нашите производи се широко признати и доверливи од корисниците и можат да задоволат постојано променливи економски и социјални потреби. Ги поздравуваме новите и старите клиенти од сите сфери на животот да не контактираат за идни деловни односи и заеднички успех! Жеџијанг епилација електромеханички ко.ЛТД., Фабрика лоцирана во Шандонг, Седиште се наоѓа во Жеџијанг, Кина.Нашата компанија е специјализирана за производство на различни видови лежишта.Главна категорија:топчести лежишта со длабок жлеб, цилиндрични валчести лежишта, заострени валчести лежишта, аголни контактни лежишта, потисни топчести лежишта, потисни валчести лежишта, спојни лежишта, иглени лежишта, нестандардни лежишта, сферични лежишта, моторни лежишта, лежишта за земјоделски машини, итн; увезени марки на лежишта, како и оска за плочки, оска Луо, оска Казахстан и други домашни познати брендови. Без разлика дали се работи за автомобили, бродови, земјоделски машини, возен парк, електрични апарати, фабрики за хартија, металургија, челичарници, цементарници, текстилни машини, инженерски машини, рударски машини, петрохемиски и други индустрии, нашите производи ха


Испратете го вашето барање