Кина е една од првите земји во светот која измислила лежишта за тркалање

јуни 06, 2023

Кина е една од првите земји во светот која измислила лежишта за тркалање Кина е една од првите земји во светот што измислила тркалачки лежишта. Според археолошките реликвии и податоци, најстарото лежиште со прототипот на модерна тркалачка структура во Кина се појавило во селото Ксуеџијаја, округот Јонги, провинцијата Шанкси од 221 до 207 година п.н.е. (династија Чин). Во 1280 година од нашата ера (династија Јуан), цилиндричните тркалачки лежишта биле користени и во древните кинески астрономски инструменти. Иако Кина беше во првите редови на светската цивилизација во областа на технологијата на тркалачки лежишта во историјата, индустријата за лежишта во стара Кина беше многу заостаната. По основањето на Нова Кина, особено од 1970-тите, под силниот поттик на реформите и отворањето, носечката индустрија влезе во нов период на висококвалитетен и брз развој. За педесет години од основањето на Народна Република Кина, кинеската носечка индустрија постигна брилијантни достигнувања што го привлекоа светското внимание!

Испратете го вашето барање

Лежиштата (накратко тркалачки лежишта) се широко користени и барани додатоци и основни делови во машинската индустрија и се нарекуваат механички спојници. Поради широкиот опсег на употреба, се одредува разновидноста и сложеноста на сортите на лежиштата. Поради строгите барања, се одредува важноста на квалитетот и перформансите на лежиштето. Индустријата за производство на лежишта е еден вид прецизна индустрија за производство на основни делови. Неговата точност се мери со 0,001 милиметар (мм), додека производната толеранција на обичните механички делови е генерално само 0,01 мм. Бучавата и вибрациите на моторот во голема мера зависат од квалитетот на лежиштето; замавнувањето и порастот на температурата на вретеното на високопрецизна машинска алатка се тесно поврзани со квалитетот на лежиштето. Изведбата на лежиштето во уредот за деротација на комуникацискиот сателит директно влијае на неговиот комуникациски ефект; неуспехот на лежиштето на клучот во воздушната и авијацијата ќе предизвика сериозни несреќи. Накратко, точноста, перформансите, животот, доверливоста и различните економски показатели на домаќините во различни области како што се индустријата, земјоделството, националната одбрана, науката и технологијата и апаратите за домаќинство се тесно поврзани со лежиштата, а развојот на индустријата за лежишта е исто така поврзано Тоа влијае на нивото на производство на главната техничка опрема во мојата земја и на извозниот капацитет на машини и опрема.

Лежиштата играат сè поважна улога во националната економија и изградбата на националната одбрана: пред основањето на Нова Кина, индустријата за производство на лежишта беше речиси празна. Лежиштата потребни за поддршка и одржување на механичка опрема во основа се потпираат на увоз. Во тоа време, постоеја само некои фабрики и продавници за лежишта во Вафангдијан, провинцијата Лиаонинг, Шенјанг, Шангај и Чангџи, провинција Шанкси, но немаше фабрика што може самостојно да ги произведува четирите компоненти на лежиштата (внатрешни и надворешни прстени, елементи за тркалање и кафези). 1949 година Во 2009 година, годишното производство на лежишта во Кина беше само 138.000 комплети. Во текот на изминатите 50 години откако беше основана Кина, индустријата за лежишта брзо се развиваше. Видовите на лежишта пораснаа од неколку на многу, квалитетот на производот и техничкото ниво се движеа од ниско до високо, а обемот на индустријата порасна од мал на голем. Процесот на развој на индустријата за лежишта може грубо да се подели во три фази: (1) Фаза на поставување на темелите (1949-1957): Во 1949 година, фабриката за лежишта Wafangdian го продолжи производството и стана првото претпријатие во Кина кое самостојно произведува лежишта. За време на војната за отпор на американската агресија и помош на Кореја, дел од фабриката за лежишта Вафангдијан се пресели на север во Харбин. Во април 1951 година, фабриката за лежишта Харбин била изградена и пуштена во производство. Во 1953 година, индустријата за лежишта во Шангај формираше 4 централни фабрики и повеќе од 10 фабрики за сателити, вклучувајќи ги фабриката за јака Qinfuxing Shaft, Фабриката за лежишта Шанггонг, фабриката за нови машини Rongtai и фабриката за железо Jinxing.

Со помош на поранешниот Советски Сојуз, Фабриката за лежишта Луојанг, еден од 156-те клучни проекти во земјата, се проби на крајот на март 1954 година и започна пробно производство на 136.000 комплети обични лежишта во 1957 година. Досега, Првично беа формирани четири главни производствени бази на индустријата за лежишта во мојата земја Вафангдијан, Харбин, Луојанг и Шангај, поставувајќи ја основата за развој на индустријата за производство на лежишта. Во 1957 година, националното производство на лежишта за прв пат надмина 10 милиони комплети. (2) Фаза на формирање на системот (1958-1977): Оваа фаза е во развојниот период на петгодишниот план на земјата од „Прв петгодишен план“ до „пет-петгодишен план“, кој носи нови можности за носечката индустрија. Во средината на рокот на „Првиот петгодишен план“, фабриката за лежишта Луојанг ја помина националната инспекција и прифаќање во јули 1958 година, и беше успешно завршена и ставена во функција; Шангајската лого индустрија почна да формира носечка индустриска база со локални карактеристики; Wafangdian и Harbin Bearing Factory беа збогатени и подобрени и постигнаа голем развој. Во исто време, основани се институции за научно истражување и дизајн на фабрики, како што се Институтот за истражување Луојанг Беаринг и Десеттиот институт за дизајн и истражување директно под Министерството.

Во овој период, индустријата за производство на лежишта брзо се разви за поддршка на нови производи за клучните главни мотори. Почна да произведува автомобилски универзални валчести лежишта за спојување, магнето лежишта, вретено лежишта за машински алат и прецизни лежишта, и пробно произведени железнички локомотиви, валавници и тешки машини. , Нафтената индустрија, авијациските генератори, тенкови и други домаќини бараа дел од потпорните лежишта. За време на периодот „две пет“, со цел да се прилагодат на развојот на земјоделската механизација, во Ченгду, Хангжу, Хефеи, Вукси, Џинан, Јантаи, Шангај, Пекинг, Гуангжу се изградени сукцесивно 38 фабрики за носење (точки) во Кунминг. , Чангша и други места, воведувајќи го првиот развојен врвен период на кинеската носечка индустрија. Оттогаш, овие фабрики за носење се развија во клучни претпријатија во различни провинции и градови. За време на периодот на „Три петгодишниот план“, односно од средината на 1960-тите, фокусот на градежните инвестиции во носечката индустрија во Кина беше концентриран на областите од трето ниво далеку од крајбрежниот индустриски развој. Во изградбата на третата линија, изградени се голем број фабрики за лежишта во Хонгшан, Гујанг, Ланжу, Хаилин во Гансу, Хаихонг во Шанкси, северозападно во Нингсија, Хаишан во Кингхаи и Ксијангјанг во Хубеи последователно на југозапад, северозапад и централен јужните региони, дополнително подобрување на претпријатието. Распоред.

Меѓу нив, фабриката за лежишта Xiangyang главно произведува автомобилски лежишта. Во 1970-тите, односно во периодот на „Четвртиот петгодишен план“, индустријата за лежишта ги задоволуваше потребите за „борба против рудниците“, а Втората фабрика за автомобили се разви истовремено и стана нова производствена база на автомобилски лежишта. Голем број локални средни и мали фабрики за носење се основани една по друга, формирајќи го вториот развојен врвен период на кинеската носечка индустрија. За време на подемот на градежните фабрики во раните 1970-ти, имаше повеќе од 600 производители на тркалачки лежишта ширум земјата. Во овој период, кратки цилиндрични валчести лежишта, сферични валчести лежишта и заострени валчести лежишта се развиваа брзо, а сортите и спецификациите на лежиштата стануваа сè покомплетни. Во раните денови на „Планот пет-пет“, кинеската производна индустрија за лежишта постепено се воспостави Wafangdian, Постојат пет карактеристични производствени бази во Харбин, Луојанг, фабрика за лежишта Ксијангјанг и индустрија за лежишта во Шангај, како и мали и средни претпријатија за лежишта точки наоколу. И воспостави сеопфатна организација за научно истражување и дизајн на фабрики и некои професионални фабрики за процесна опрема и инструменти за тестирање во индустријата, формирајќи лого индустриски систем со во основа разумен распоред, целосно научно истражување, производство и логистичка поддршка.

Според статистичките податоци на 171 големо претпријатие во 1977 година, вкупната вредност на индустриското производство достигна 1,01 милијарди јуани (70-годишна постојана цена), носечкиот излез беше 120 милиони комплети, бројот на вработени беше 147.000, главната производна опрема беше 48.000 комплети , а првобитната вредност на основните средства беше 1,49 милијарди јуани. Продуктивноста на трудот на вкупната аутпут вредност на сите вработени е 6.821 јуани/лице·година, и двете постигнаа голем напредок во споредба со претходниот развоен период. (3) Фаза на висококвалитетен и брз развој (1978-1999): свикувањето на Третата пленарна седница на Единаесеттиот Централен комитет на Комунистичката партија на Кина во 1978 година отвори нова страница во кинеската историја и прекрасна плима реформата се прошири низ татковината. Под водство на теоријата Денг Ксијаопинг, носечката индустрија континуирано промовираше реформи, го прошири отворањето, го забрза развојот, го реализираше ослободувањето на продуктивноста, значително ја зголеми сеопфатната техничка и економска сила и го зголеми своето меѓународно влијание. Индустријата претрпе историски промени и започна Третиот бран во историјата на развојот на лого индустрија. Во периодот на „Шестиот петгодишен план“, носечката индустрија ја спроведуваше политиката на „Три подеми и едно подобрување“ на Министерството за машини. Преку технолошката трансформација и воведувањето на технологијата, распоредот на производството беше дополнително подобрен, производствениот капацитет на краткорочните производи беше подобрен и економските придобивки.

Во исто време на воведување на технологијата, извршена е техничка размена и соработка со познати бренд-лого компании како што се шведски SKF, јапонски NTN, NSK и американски TIMKEN. Во овој период, беа развиени нови производи како што се запечатени лежишта, лежишта за спојување, лежишта за линеарно движење, комбинирани лежишта, лежишта со замавнувачки крак и лежишта со хармоничен погон. Нивото на дизајнирање на лежиштата постепено се приближуваше (или делумно го достигнуваше) напредното ниво на слични странски производи. Меѓу нив, лежиштето за тркалање 777/650 произведено од Wafangdian Bearing Factory го достигна меѓународното напредно ниво во работниот век и ја освои Националната сребрена награда за висококвалитетни производи. Вретените на лежиштата за машински алат 3182120-3182122 и 2268120-2268122 од одделение B и C произведени од Harbin Bearing Factory ја освоија Сребрената награда за Национален производ за квалитет. Лежиштата за вретено на машината со прецизни оптички координати B3-706 и B3-707 дизајнирани од фабриката за лежишта Луојанг ја освоија Златната награда за Национален производ за квалитет.

Испратете го вашето барање