Вовед во примената на лежиштата во различни индустрии

јуни 07, 2023

Вовед во примената на лежиштата во различни индустрии

Испратете го вашето барање

1. Издржливи лежишта за машини и опрема за тркалање во топилници, рудници и фабрики за челик.

   2. Лежишта со висока побарувачка за енергетска опрема во електрани, гасни турбини и постројки за електрични мотори. Поголемиот дел од овој вид опрема е во континуирана работа, а лежиштата подлежат на големи сили, кои се проблематични за склопување и расклопување и не се згодни за замена. Затоа, лежиштата треба да бидат со многу стабилен квалитет, отпорни на абење и отпорни на притисок. Генералните производители најчесто користат увезени лежишта, како што се шведски лежишта SKF, германски лежишта FAG, јапонски лежишта NSK, лежишта KOYO и други увезени марки на лежишта.

   3. Машини за печатење, пакување, машини за храна, специјални лежишта и надворешни сферични лежишта.

   4. Пластика, машини за хемиски влакна, истегнување на филм, специјални лежишта и лежишта за висока температура. Со развојот на науката и технологијата, овој вид на механичка опрема постојано се подобрува и менува со секој изминат ден; некои странски земји наскоро ќе имаат домашни, а лежиштата што се користат со нив ќе бидат воведени и нови. Повеќето од подвижните ленти се надворешни сферични лежишта од брендот Dongguan TR и Nan'an Taiwan FS, кои се лесни за монтирање, убави и лесни за замена и се омилени од корисниците. Некои важни делови од главниот мотор користат увезени лежишта. Во исто време, лежишта за спојување, еднонасочни лежишта, лежишта за водечка шина, иглени валчести лежишта, BOPP, лежишта со висока температура во кутијата за сушење на опремата за растегнување на ПВЦ, итн.

Петка, играчки, часовници, електроника, аудио-визуелна опрема фина оска нула.

6. Лежиштата се користат во машини за текстил, перење и боење, чевларство и машини за тутун. Овој вид лежиште е мал и извонреден, ефикасен и издржлив и бара голема брзина и мал шум, па затоа не може да се произведува од немоќни познати фабрики. Поради силната специфичност на опремата, секоја компанија има различен дизајн, а користените лежишта не се исти. Општо земено, не е достапен на залиха, а понекогаш и не е лесно да се најде (само честите клиенти можат да го разберат, во случај на итност), па затоа се препорачува корисникот најдобро да се увери дека еден е искористен, а еден е подготвен за да се избегне застој и чекање делови, што ќе влијае на производството.

7. Лежишта користат пиво, опрема за пијалоци и медицинска опрема.

8. Лежиштата се користат за дробење, керамички машини и фини хемиски машини. Работното опкружување на овој вид опрема е лоша и има многу влијанија како што се водена магла, влага, прашина, киселина и алкали итн., а лежиштата треба да имаат силни запечатувачки перформанси, а маснотиите е доволна и разумна . Најдобро е да се додаде маст навремено.

Испратете го вашето барање