што е заеднички проблеми со квалитетот на лежиштата за струг ЦПУ со наклонети шини? | ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.

јуни 08, 2023
Испратете го вашето барање

При склопување на лежиштата за струг со CNC, CNC струговите за наклонети шини мора да бидат претходно наполнети, така што оригиналниот клиренс по поставувањето на лежиштето ќе биде елиминиран, што значи дека аголот на контакт и прецизноста на лежиштата на CNC струг играат многу важна улога. Затоа, при инсталирање на лежиштето, неопходно е да се осигура дека аголот на контакт е квалификуван и дека вистинската ширина на аголниот контакт топчесто лежиште исто така мора да се гарантира дека ги исполнува барањата. Вообичаено е лежиштата да откажат за време на работата, така што нема потреба да се прави врева. Кога ќе се појави дефект, судењето и справувањето со него е клучот.

Ајде да ги анализираме вообичаените проблеми со квалитетот и причините за навалените CNC лежишта за струг.

1. Неправилна инсталација

1. За време на инсталацијата се користи брутална сила. Директно удирање на лежиштето со чекан ќе предизвика големо оштетување на лежиштето; тоа е главната причина за деформација. Ова е многу вообичаено во некои мали фабрики за машински алати и може да се избегне со користење на професионални алатки за монтирање на лежиштата.

2. Инсталацијата не е поставена, инсталацијата е отстапена или не е инсталирана во положбата на лежиштето, што резултира со премал клиренс на лежиштето. Внатрешниот и надворешниот прстен не се во ист центар на ротација, што резултира со неконцентричност.

Предлог: изберете соодветни или професионални алатки за монтирање на лежиштата и користете специјални инструменти за тестирање по инсталацијата.

2. Загадување

Загадувањето може да доведе и до предвремено оштетување на лежиштето. Загадувањето се однесува на влегување на прашина, метални струготини итн. во лежиштето. Главните причини вклучуваат: предвремено отворање на пакувањето на лежиштето пред употреба, предизвикување загадување; работната средина не е чиста за време на инсталацијата, предизвикувајќи загадување; работната средина на лежиштето не е чиста, а работниот медиум е загаден.

Предлог: Најдобро е да не ги отпакувате лежиштата пред употреба; одржувајте ја чистата околина за инсталација за време на инсталацијата и исчистете ги лежиштата што треба да се користат; зајакнете го уредот за заптивање на лежиштата.

3. Лошо подмачкување

Според истражувањето, лошото подмачкување е една од главните причини за предвремено откажување на лежиштето. Главните причини вклучуваат: недодавање на лубрикант или масло за подмачкување навреме; не полнење на лубрикант или масло за подмачкување на место; неправилен избор на лубрикант или масло за подмачкување; неточен метод на подмачкување итн.

Предлог: изберете го правилното лубрикант или масло за подмачкување и користете го правилниот начин на подмачкување и полнење.

4. Замор

Оштетувањето од замор е вообичаен метод за оштетување на лежиштата. Вообичаени причини за оштетување од замор може да бидат: долгорочно преоптоварување на лежиштата; неуспехот да се поправи навреме; несоодветно одржување; стареење на опремата итн.

5. Квалитет на лежиштето

Квалитетот на самото лежиште на навалениот CNC струг е директно поврзан со работниот век.

2. Загадување

Загадувањето може да доведе и до предвремено оштетување на лежиштето. Загадувањето се однесува на влегување на прашина, метални струготини итн. во лежиштето. Главните причини вклучуваат: предвремено отворање на пакувањето на лежиштето пред употреба, предизвикување загадување; работната средина не е чиста за време на инсталацијата, предизвикувајќи загадување; работната средина на лежиштето не е чиста, а работниот медиум е загаден.

Предлог: Најдобро е да не ги отпакувате лежиштата пред употреба; одржувајте ја чистата околина за инсталација за време на инсталацијата и исчистете ги лежиштата што треба да се користат; зајакнете го уредот за заптивање на лежиштата.

3. Лошо подмачкување

Според истражувањето, лошото подмачкување е една од главните причини за предвремено откажување на лежиштето. Главните причини вклучуваат: недодавање на лубрикант или масло за подмачкување навреме; не полнење на лубрикант или масло за подмачкување на место; неправилен избор на лубрикант или масло за подмачкување; неточен метод на подмачкување итн.

Предлог: изберете го правилното лубрикант или масло за подмачкување и користете го правилниот начин на подмачкување и полнење.

4. Замор

Оштетувањето од замор е вообичаен метод за оштетување на лежиштата. Вообичаени причини за оштетување од замор може да бидат: долгорочно преоптоварување на лежиштата; неуспехот да се поправи навреме; несоодветно одржување; стареење на опремата итн.

5. Квалитет на лежиштето

Квалитетот на самото лежиште на навалениот CNC струг е директно поврзан со работниот век.

Најчесто поставувани прашања

1.Дали прифаќате мали нарачки?
MOQ1
2.Каков е вашиот начин на испорака
Ние ќе ви помогнеме да го изберете најдобриот начин за испорака според вашите барања за детали. По море, воздушен или експресен пат, итн.
3.Дали можеш да ми го кажеш материјалот на твоето лежиште?
Имаме хромиран челик, јаглероден челик и нерѓосувачки челик, керамика и пластичен материјал.

Предности

1. Областа за испорака не е ограничена и може да се испраќа низ целиот свет
2. Поддршка за прилагодување на OEM
3. Сопствена фабрика, конкурентна цена
4.Брза испорака, комплетен асортиман на производи

За ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD за депилација со восок.

Жеџијанг Електромеханичка соработка за депилација, ООД е производител на лежишта со добро опремени капацитети за тестирање и силна техничка сила. Со широк асортиман, добар квалитет, поволни цени и стилски дизајн, нашите производи се користат во автомобилски машини, прецизни машински алати, текстилни машини, пакување храна, хартија, хемиска индустрија, металургија, железница, енергија на ветер, електрична енергија и други индустрии . Нашите производи се широко признати и доверливи од корисниците и можат да задоволат постојано променливи економски и социјални потреби. Ги поздравуваме новите и старите клиенти од сите сфери на животот да не контактираат за идни деловни односи и заеднички успех! Жеџијанг епилација електромеханички ко.ЛТД., Фабрика лоцирана во Шандонг, Седиште се наоѓа во Жеџијанг, Кина.Нашата компанија е специјализирана за производство на различни видови лежишта.Главна категорија:топчести лежишта со длабок жлеб, цилиндрични валчести лежишта, заострени валчести лежишта, аголни контактни лежишта, потисни топчести лежишта, потисни валчести лежишта, спојни лежишта, иглени лежишта, нестандардни лежишта, сферични лежишта, моторни лежишта, лежишта за земјоделски машини, итн; увезени марки на лежишта, како и оска за плочки, оска Луо, оска Казахстан и други домашни познати брендови. Без разлика дали се работи за автомобили, бродови, земјоделски машини, возен парк, електрични апарати, фабрики за хартија, металургија, челичарници, цементарници, текстилни машини, инженерски машини, рударски машини, петрохемиски и други индустрии, нашите производи ха


Испратете го вашето барање