Што е аголен контакт топчесто лежиште? | ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.

јуни 13, 2023

Што е аголен контакт топчесто лежиште

Испратете го вашето барање

Аголни контактни топчести лежишта можат да носат аксијална сила и радијална сила во една насока истовремено. Линијата што ги поврзува горните и долните точки на напрежната точка на тркалачкиот елемент има одреден агол со радијалната насока. Овие лежишта се аголни контактни лежишта.

Каков вид лежишта се топчестите лежишта со аголен контакт?

1. [Аголно контактно лежиште] припаѓа на [Топчесто лежиште] во [Тркалачко лежиште]

2. Бидејќи [аголните контактни лежишта] можат да носат радијална сила и одредена аксијална сила во исто време, нивните методи на инсталација се претежно во парови, со облици наназад и лице в лице.

3. [Аголни контактни лежишта] Постојат два вида на интегрален тип и монтажен тип. За време на инсталацијата, генерално е потребна одредена аксијална сила за да се елиминира клиренсот на лежиштето. Затоа, лежиштето генерално не дава [пропуст 】

Која е разликата помеѓу аголни контактни топчести лежишта и самопорамнети топчести лежишта

Аголни контактни топчести лежишта можат да носат радијално и аксијално оптоварување во исто време. Може да работи со поголеми брзини. Колку е поголем аголот на контактот, толку е поголем капацитетот за носење на аксијалниот товар.

Бидејќи патеките на внатрешниот и надворешниот прстен можат да имаат релативно поместувања на хоризонталната оска, тие можат истовремено да носат радијални оптоварувања и аксијални оптоварувања - комбинирани оптоварувања (топчестите лежишта со аголен контакт со еден ред можат да носат само аксијални оптоварувања во една насока, така што тие се генерално се користи инсталиран во парови).

Самопорамнувачките топчести лежишта имаат перформанси на самопорамнување бидејќи површината на тркалото на надворешниот прстен е сферична, така што може автоматски да ја прилагоди грешката во центарот на вратилото предизвикана од отклонувањето или неконцентричноста на вратилото или обвивката. Кафез со челична плоча со печат на вратилото

Внатрешниот прстен и челичната топка може слободно да се навалуваат на надворешниот прстен. Затоа, одреден степен на грешка во склопувањето (непорамнување) или радијална кривина на центарот на вратилото може автоматски да се прилагоди без да се оштети лежиштето.

Употреба на топчесто лежиште со аголен контакт

Карактеристики и употреба на аголни контактни топчести лежишта:

Аголните контактни топчести лежишта имаат голема гранична брзина, можат да носат радијално и аксијално оптоварување во исто време, а исто така можат да носат и чисто аксијално оптоварување. Капацитетот на аксијално оптоварување се одредува според аголот на контактот и се зголемува со зголемувањето на аголот на контактот. Едноредни аголни контактни топчести лежишта можат да издржат аксијално оптоварување само во една насока. Кога се носи радијално оптоварување, тоа ќе предизвика дополнителна аксијална сила и мора да се примени соодветното обратно оптоварување. Затоа, овој вид лежишта обично се користат во парови.

Дворедните аголни контактни топчести лежишта можат да издржат големи радијални и аксијални двонасочни комбинирани оптоварувања и моментални оптоварувања, кои се главно радијални оптоварувања. Може да го ограничи двонасочното аксијално поместување на вратилото или куќиштето, а аголот на контакт е 30 степени. Аголни контактни топчести лежишта инсталирани во парови можат да носат радијални и аксијални двонасочни комбинирани оптоварувања во кои доминираат радијални оптоварувања, а исто така можат да носат и чисти радијални оптоварувања.

Конфигурацијата на тандем може да прими само аксијални оптоварувања во една насока, додека другите две конфигурации можат да сместат аксијални оптоварувања во која било насока. Овој тип на лежиште генерално се избира и комбинира од производителот и се доставува до корисникот. По инсталацијата, има пречки пред оптоварување, а прстенот и челичната топка се во аксијална состојба на предоптоварување, со што се подобрува цврстината и ротацијата на целиот сет на лежишта како единствена потпора. прецизност.

Специфична класификација и споредба на модели:

 1. Аголно контактно топчесто лежиште со a=15o (тип 70000 C)

 2. Аголно контактно топчесто лежиште со a=25o (70000 AC тип)

3. Аголно контактно топчесто лежиште со a=40o (тип 70000 B)

4. Брзо запечатен аголен контакт топчесто лежиште со a=15o (тип B70000 C-2RZ)

5. Брзо запечатен аголен контакт топчесто лежиште со a=25o (тип B70000 AC-2RZ)

6. Брзо запечатен аголен контакт керамички топчест лежиште со a=15o (тип B70000 C-2RZ/HQ1)

7. Брзо запечатен аголен контакт керамички топчест лежиште со a=25o (тип B70000 AC-2RZ/HQ1)

8. Парови со двојни аголни контактни топчести лежишта [70000 C (AC, B)/DB тип]

9. Спарени топчести лежишта со двоен аголен контакт лице в лице [70000 C (AC, B)/DF тип]

10. Двојно поврзани аголни контактни топчести лежишта во серија [70000 C (AC, B)/DT тип]

11. Дворедни аголни контактни топчести лежишта со празнини за полнење со топчиња (тип 0000 a=30o)

12. Дворедни аголни контактни топчести лежишта без пополнување празнини (0000 A тип a=30o)

13. Двореден аголен контактен топчест лежиште со капак за прав од едната страна (0000 A-Z тип a=30o)

14. Двореден аголен контакт топчесто лежиште со капак за прашина од двете страни (0000 A-2Z тип a=30o)

15. Двореден аголен контакт топчесто лежиште со заптивен прстен од едната страна (0000 A-RZ тип a=30o)

16. Дворедни аголни контактни топчести лежишта со заптивни прстени од двете страни (0000 A-2RZ тип a=30o)

17. Топчесто лежиште со четири точки (QJ тип a=35o)

Најчесто поставувани прашања

1.Дали прифаќате мали нарачки?
MOQ1
2.Зошто не избравте нас?
Обезбедуваме лежишта со најдобар квалитет со разумна цена, ниско триење, низок шум и долг работен век.
3. Што треба да направам ако не го гледам типот на лежишта што ми требаат
Имаме премногу сериски броеви на лежиштата. Само испратете ни го барањето и ние ќе ви ги испратиме деталите за лежиштето

Предности

1.Поддржете го прилагодувањето на OEM
2. Сопствена фабрика, конкурентна цена
3. Областа за испорака не е ограничена и може да се испраќа низ целиот свет
4.MOQ1

За ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD за депилација со восок.

Жеџијанг Електромеханичка соработка за депилација, ООД е производител на лежишта со добро опремени капацитети за тестирање и силна техничка сила. Со широк асортиман, добар квалитет, поволни цени и стилски дизајн, нашите производи се користат во автомобилски машини, прецизни машински алати, текстилни машини, пакување храна, хартија, хемиска индустрија, металургија, железница, енергија на ветер, електрична енергија и други индустрии . Нашите производи се широко признати и доверливи од корисниците и можат да задоволат постојано променливи економски и социјални потреби. Ги поздравуваме новите и старите клиенти од сите сфери на животот да не контактираат за идни деловни односи и заеднички успех! Жеџијанг епилација електромеханички ко.ЛТД., Фабрика лоцирана во Шандонг, Седиште се наоѓа во Жеџијанг, Кина.Нашата компанија е специјализирана за производство на различни видови лежишта.Главна категорија:топчести лежишта со длабок жлеб, цилиндрични валчести лежишта, заострени валчести лежишта, аголни контактни лежишта, потисни топчести лежишта, потисни валчести лежишта, спојни лежишта, иглени лежишта, нестандардни лежишта, сферични лежишта, моторни лежишта, лежишта за земјоделски машини, итн; увезени марки на лежишта, како и оска за плочки, оска Луо, оска Казахстан и други домашни познати брендови. Без разлика дали се работи за автомобили, бродови, земјоделски машини, возен парк, електрични апарати, фабрики за хартија, металургија, челичарници, цементарници, текстилни машини, инженерски машини, рударски машини, петрохемиски и други индустрии, нашите производи ха


Испратете го вашето барање