Дали вреди да се добие Лежишта во зелената енергија? | ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.

јуни 24, 2023

Лежишта во зелената енергија

Дали вреди да се добие Лежишта во зелената енергија? | ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.
Испратете го вашето барање

На последниот ден од мај, системот за сертификација на индустријата за ветерна енергија во Кина конечно постигна значителен напредок по три години подготовка. Како една од главните единици за изработка, Шефлер даде многу идеи и искуства за основните компоненти на ветерните турбини - тркалачки лежишта на главната оска.

Потоа прашајте ги сите, дали знаете за главното вратило на турбината на ветер и неговите потпорни лежишта? Денеска накратко ќе го претставиме!

Кога турбината на ветер генерира електрична енергија, роторот на ветерот ја претвора енергијата на ветерот во механичка енергија. Ротирачкиот ротор на ветерот со мала брзина се забрзува со менувачот за зголемување на брзината преку системот за пренос, а моќта се пренесува до генераторот за производство на енергија. Системот за пренос ги поврзува лопатките на турбината на ветер со генераторот. Компонентите на општиот преносен систем вклучуваат главици, главни вратила, лежишта на главните вратило, фиксни единици, менувачи и спојки.

Главното вратило на турбината на ветер е познато и како вратило со мала брзина или вратило на работното коло, а главното вратило го пренесува вртежниот момент од работното коло до другите делови на погонскиот воз. Главното вратило на турбината на ветер обично се кова од температурно стврднат челик, крајот на вратилото се обработува во прирабница за да се обезбеди поврзување со завртката и се пробива.

Положбата за поставување на предното лежиште на главното вратило се наоѓа зад главината на роторот, а задниот лежиште се наоѓа пред менувачот и се користи заедно со лежиштето на потисок. Вретеното е инсталирано под агол од приближно 4° во однос на хоризонталата.

Силата што ја носи главното лежиште на вратило главно ја вклучува тежината на сечилото и главината, само-тежината на главното вратило, потпорната сила на главното лежиште на вратилото, силата на потисок на лежиштето на ударот и силата на ветер кој делува на главното вратило преку сечилото и центарот. Затоа, главното лежиште на вратило ја носи радијалната сила. Исто така подложен на аксијални сили кои делумно се должат на силите на ветерот. Состојбата на силата на лежиштето на главното вратило е релативно комплицирана, се менува со промената на силата на ветерот и ќе генерира вибрации, така што е тешко точно да се пресмета оптоварувањето на него, така што може да се процени само оптоварувањето на лежиштето. Просечното тековно оптоварување на лежиштето обично се одредува според односот на оптоварувањето, брзината и времето при неколку работни услови.

Поради влијанието на состојбата на силата и деформацијата на вратилото, лежиштето на главното вратило на генераторот на енергија од ветер мора да има добри перформанси за самопорамнување, така што најчесто користените генератори на енергија од ветер користат сферични валчести лежишта како главно лежиште на вратило. Сферичните валчести лежишта овозможуваат мало отклонување и неусогласеност на внатрешниот и надворешниот прстен за време на работата. Иако општиот агол на наклон не е голем (обично околу 0,5°), може да се гарантира дека секоја инсталација помеѓу главното вратило на турбината на ветер и седиштето на лежиштето нема да предизвика концентриран стрес на работ да го оштети лежиштето. Сепак, примената на сферични валчести лежишта на лежиштата на главното вратило на турбините на ветер не е без никакви проблеми. Поради постоењето на агол на наклон помеѓу инсталацијата на главното вратило и земјата, лежиштата на главното вратило се склони кон блокирање, што резултира со рано откажување на лежиштата на главната оска. Некои компании почнаа да користат заострени валчести лежишта како лежишта на главната оска на ветерната турбина. На пример, FAG разви дворедни заострени валчести лежишта користејќи карбуриран челик.

Лежиштата на главната оска на ветерната турбина се инсталирани на висина од десетици метри над островот. Исклучително е незгодно да се подигне и замени, а цената е висока. Затоа, високи барања се поставуваат и на животниот век и сигурноста на лежиштата.

Најчесто поставувани прашања

1.Дали прифаќате мали нарачки?
MOQ1
2.Дали ќе ги проверите овие производи пред пратката
Да, пред пратката, производите ќе бидат строго проверени од нашиот фабрички систем за QC процес. Имаме професионален тим за КК
3.Зошто не избравте нас?
Обезбедуваме лежишта со најдобар квалитет со разумна цена, ниско триење, низок шум и долг работен век.

Предности

1. Сопствена фабрика, конкурентна цена
2. Поддршка за прилагодување на OEM
3.Брза испорака, комплетен асортиман на производи
4.MOQ1

За ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD за депилација со восок.

Жеџијанг Електромеханичка соработка за депилација, ООД е производител на лежишта со добро опремени капацитети за тестирање и силна техничка сила. Со широк асортиман, добар квалитет, поволни цени и стилски дизајн, нашите производи се користат во автомобилски машини, прецизни машински алати, текстилни машини, пакување храна, хартија, хемиска индустрија, металургија, железница, енергија на ветер, електрична енергија и други индустрии . Нашите производи се широко признати и доверливи од корисниците и можат да задоволат постојано променливи економски и социјални потреби. Ги поздравуваме новите и старите клиенти од сите сфери на животот да не контактираат за идни деловни односи и заеднички успех! Жеџијанг епилација електромеханички ко.ЛТД., Фабрика лоцирана во Шандонг, Седиште се наоѓа во Жеџијанг, Кина.Нашата компанија е специјализирана за производство на различни видови лежишта.Главна категорија:топчести лежишта со длабок жлеб, цилиндрични валчести лежишта, заострени валчести лежишта, аголни контактни лежишта, потисни топчести лежишта, потисни валчести лежишта, спојни лежишта, иглени лежишта, нестандардни лежишта, сферични лежишта, моторни лежишта, лежишта за земјоделски машини, итн; увезени марки на лежишта, како и оска за плочки, оска Луо, оска Казахстан и други домашни познати брендови. Без разлика дали се работи за автомобили, бродови, земјоделски машини, возен парк, електрични апарати, фабрики за хартија, металургија, челичарници, цементарници, текстилни машини, инженерски машини, рударски машини, петрохемиски и други индустрии, нашите производи ха


Испратете го вашето барање