Дали вреди да се добие Што е лежиште? | ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.

јуни 25, 2023

Што е лежиште

Испратете го вашето барање

Дефиниција на лежиштето: Лежиште е дел што го поддржува вратилото. Може да ја води ротацијата на вратилото и исто така може да ги носи деловите во празен òд на вратилото. Концептот на лежиштето е многу широк. Лежиштата може да се поделат на тркалачки лежишта и лежишта на лизгање. Најчести лежишта се тркалачките лежишта. Лежиштата со тркалачки елементи се класифицирани како тркалачки лежишта; лизгачките лежишта генерално се однесуваат на лежишта без елементи за тркалање, а лежиштата за лизгачко движење се сите лизгачки лежишта.

Класификацијата на тркалачките лежишта главно се класифицира според обликот на тркалачките елементи, силата на лежиштето и структурниот тип. Структурата на тркалачките лежишта генерално се состои од внатрешни прстени, надворешни прстени, тркалачки елементи и кафези. Погледнете ја сликата подолу, која го означува името на секоја компонента на лежиштето.

На горната слика се наведени само трите најчести и најчесто користени едноредни тркалачки лежишта. Според бројот на тркалачки елементи, лежиштата може да се поделат и на дворедни и повеќередни лежишта. Два или повеќе редови на тркалачки елементи се инсталирани во истиот сет на лежишта. Помеѓу прстените на лежиштето или прстените на вратилото и седиштата се инсталирани голем број на тркалачки тела, а телата за тркалање се рамномерно распоредени покрај кафезот, што спречува тркалачките тела да се судат едни со други, за да се намали отпорот така што лежиштето може да достигне поголема брзина.

Класификацијата на тркалачките лежишта е класифицирана и според насоката на оптоварувањето на лежиштето и силата на лежиштето. Аголот формиран помеѓу насоката на оптоварувањето помеѓу површината на тркалање на прстенот на лежиштето и тркалачкиот елемент и рамнината нормална на централната линија на лежиштето се нарекува агол на контакт. Кога контактниот агол Кога аголот на контакт е помал од 45 °, лежиштето главно носи радијална сила, тоа се нарекува радијално лежиште; кога аголот на допир е помеѓу 45° и 90°, тоа се нарекува лежиште на удар. Видете ја сликата подолу за радијални и аксијални насоки:

Класификацијата на лизгачки лежишта е главно поделена на лежишта за спојување и суви лизгачки лежишта. Лежиштата за спојување се поделени на центрипетални споеви, потисни споеви, уреди со краен спој на прачка итн., кои се поделени во две категории: подмачкувачки и самоподмачкувачки. Сувите лизгачки лежишта се поделени на суви лизгачки чаури, лизгачки дихтунзи, линеарни лизгачки шипки и други серии. Дијаграм за класификација на лизгачки лежишта

Најчесто поставувани прашања

1.Дали ќе ги проверите овие производи пред пратката
Да, пред пратката, производите ќе бидат строго проверени од нашиот фабрички систем за QC процес. Имаме професионален тим за КК
2.Каков е вашиот начин на испорака
Ние ќе ви помогнеме да го изберете најдобриот начин за испорака според вашите барања за детали. По море, воздушен или експресен пат, итн.
3.Зошто не избравте нас?
Обезбедуваме лежишта со најдобар квалитет со разумна цена, ниско триење, низок шум и долг работен век.

Предности

1. Положен ISO9001 меѓународна сертификација
2.Брза испорака, комплетен асортиман на производи
3. Сопствена фабрика, конкурентна цена
4. Областа за испорака не е ограничена и може да се испраќа низ целиот свет

За ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD за депилација со восок.

Жеџијанг Електромеханичка соработка за депилација, ООД е производител на лежишта со добро опремени капацитети за тестирање и силна техничка сила. Со широк асортиман, добар квалитет, поволни цени и стилски дизајн, нашите производи се користат во автомобилски машини, прецизни машински алати, текстилни машини, пакување храна, хартија, хемиска индустрија, металургија, железница, енергија на ветер, електрична енергија и други индустрии . Нашите производи се широко признати и доверливи од корисниците и можат да задоволат постојано променливи економски и социјални потреби. Ги поздравуваме новите и старите клиенти од сите сфери на животот да не контактираат за идни деловни односи и заеднички успех! Жеџијанг епилација електромеханички ко.ЛТД., Фабрика лоцирана во Шандонг, Седиште се наоѓа во Жеџијанг, Кина.Нашата компанија е специјализирана за производство на различни видови лежишта.Главна категорија:топчести лежишта со длабок жлеб, цилиндрични валчести лежишта, заострени валчести лежишта, аголни контактни лежишта, потисни топчести лежишта, потисни валчести лежишта, спојни лежишта, иглени лежишта, нестандардни лежишта, сферични лежишта, моторни лежишта, лежишта за земјоделски машини, итн; увезени марки на лежишта, како и оска за плочки, оска Луо, оска Казахстан и други домашни познати брендови. Без разлика дали се работи за автомобили, бродови, земјоделски машини, возен парк, електрични апарати, фабрики за хартија, металургија, челичарници, цементарници, текстилни машини, инженерски машини, рударски машини, петрохемиски и други индустрии, нашите производи ха


Испратете го вашето барање