Топчесто лежиште

Топчесто лежиште е еден вид лежиште со тркалачки елементи што користи топки за да ја одржува одвојувањето помеѓу тркачите на лежиштата.


Целта на топчесто лежиште е да го намали ротационото триење и да поддржува радијални и аксијални оптоварувања. Тоа го постигнува со користење на најмалку две трки за задржување на топчињата и пренесување на товарот низ топките. Во повеќето апликации, едната трка е неподвижна, а другата е прикачена на ротирачкиот склоп (на пример, центар или вратило). Како што се ротира една од расите на лежиштата, таа предизвикува и топчињата да се ротираат. Бидејќи топчињата се тркалаат, тие имаат многу помал коефициент на триење отколку кога две рамни површини се лизгаат една против друга.


Топчестите лежишта имаат тенденција да имаат помал капацитет на носивост за нивната големина од другите видови лежишта со тркалачки елементи поради помалата површина за контакт помеѓу топчињата и расите. Сепак, тие можат да толерираат одредена неусогласеност на внатрешните и надворешните раси.


 • 51144 ТОПЧЕШКИ ЛЕЧЕШКИ ТРУСТ со месинган кафез/железен кафез 220*270 *37мм
  51144 ТОПЧЕШКИ ЛЕЧЕШКИ ТРУСТ со месинган кафез/железен кафез 220*270 *37мм
  51144 ТОПЧЕШКИ ЛЕЧЕШКИ ТРУСТ со месинган кафез/железен кафез 220*270 *37мм
 • RMS6-2RS ТОПЧКИ ЛЕШЕН ДЛАБОК жлеб
  RMS6-2RS ТОПЧКИ ЛЕШЕН ДЛАБОК жлеб
  ГОЛЕМИНА:19,05*50,8*17,46ммТЕЖИНА: 0,18 кг
 • Како се произведува челичната топка?
  Како се произведува челичната топка?
  Употребата на челични топчиња е применлива на многу места, најчести треба да бидат малите челични топчиња во лежиштата.Функцијата на лежиштето е природно да ја намали силата на триење за машината, за да се постигне процес на ефективно искористување, а челичната топка е најважниот дел од лежиштето.
 • Како да изберете соодветно лежиште Топчесто лежиште со длабок жлеб ZZ 2RS
  Како да изберете соодветно лежиште Топчесто лежиште со длабок жлеб ZZ 2RS
  Постојат стотици и илјадници лежишта во светот, меѓу нив, овој тип има повеќе од половина од овие лежишта.Топчестиот лежиште со длабок жлеб, кој е најчестиот тип на тркалачки лежишта и е исто така најшироко користен.Дали знаете кои типови на топчести лежишта со длабоки жлебови најчесто се користат?отворен типЗЗ: Челична заптивка2RS: Гумена заптивка
 • Висококвалитетен потисок топчесто лежиште Трговија на големо
  Висококвалитетен потисок топчесто лежиште Трговија на големо
  Потисните топчести лежишта се дизајнирани да издржат потисни оптоварувања при големи брзини и се состојат од aВрвка како мијалник со жлебови за тркалање со топка.Бидејќи обрачот е облик на перница, потисниот топчест лежиште е поделен на два вида: рамнотип на основна перница и самопорамнувачки сферичен тип на перница за седиште.Прстенот на вратилото, тркалцето и тркалцето на лежиштето се одвоени и можат да се склопати се расклопуваат посебно.Главни употреби: куки за кран, тридимензионални пумпи, вертикални центрифуги, дигалки, ре-профил со низок профилдуксери итн.ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.ООД. Висококвалитетно потисно топческо лежиште Трговија на големо - ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD.,MOQ1
 • Прилагодени производители на аголни контактни лежишта од Кина
  Прилагодени производители на аголни контактни лежишта од Кина
  Аголот на контактот е дефиниран како агол помеѓу линијата што ги спојува точките на допир на топката и тркачките патеки во радијалната рамнина, по која комбинираното оптоварување се пренесува од една патека до друга, и линија нормална на оската на лежиштето.Аголните контактни топчести лежишта имаат внатрешни и надворешни прстенести патеки кои се поместени еден во однос на друг во насока на оската на лежиштето. Ова значи дека овие лежишта се дизајнирани да приспособат комбинирани оптоварувања, т.е. радијални и аксијални оптоварувања со истовремено дејство.Аголни контактни топчести лежишта можат да издржат и радијални и аксијални оптоварувања.Може да работи со голема брзина.Колку е поголем контактниот агол, толку е поголем капацитетот на аксијално лежиште. Контактниот агол е аголот помеѓу линијата на контактната точка на топката и патекатаво радијалната рамнина и вертикалната линија на носечката оска.Висока прецизност и голема брзиналежиштата обично имаат контактен агол од 15 степени. Аголот на контактот се зголемува поддејство на аксијална сила Едноредни аголни контактни топчести лежишта: вретено за машински алати, мотор со висока фреквенција, турбина со согорување, центрифугален сепаратор, машина за лачно заварување со дворедни аголни контактни топчести лежишта: пумпа за масло, вентилатор за корени, компресор за воздух, сите видови пренос,Пумпа за вбризгување гориво, машини за печатење, опрема за екстракција и така натаму.ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.ООД. Прилагодени производители на аголни контактни лежишта од Кина, MOQ1
 • Најдобро Најчесто користени топчести лежишта со длабоки жлебови Фабричка цена - ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD за депилација со восок.
  Најдобро Најчесто користени топчести лежишта со длабоки жлебови Фабричка цена - ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD за депилација со восок.
  ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.ООД. Најдобро најчесто користени топчести лежишта со длабоки жлебови Фабричка цена - ZHEJIANG DEXING ELECTROMECHANICAL CO.LTD.,Брза испорака, комплетен асортиман на производи
 • Најквалитетна фабрика за топчести лежишта
  Најквалитетна фабрика за топчести лежишта
  Сферичниот топчест лежиште има две структури: цилиндрична дупка и конусна шуплина. Накарактеристично е тоа што надворешната прстенеста патека е сферична и има својство на самопорамнување, штоможе да ја компензира грешката предизвикана од различните отклонувања на срцето и вратилото за да се направитопчесто лежиште, но внатрешниот и надворешниот прстен не можат да читаат повеќе од -3 степени,Конусната внатрешна дупка има заостреност од 1:12 или 1:30. За да се подобри подмачкувањето на лежиштето,прстенест жлеб за масло и три дупки за масло се обработени на надворешниот прстен на лежиштето.Главна употреба: Погоден е за прецизни инструменти, мотори со низок шум, автомобили, мотоциклии општа машинерија.Тоа е најшироко користен тип на лежиште во машинската индустријаZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.ООД. Висококвалитетно сферично топчесто лежиште Трговија на големо - ZHEJIANG DEXING ELECTROMECHANICAL CO.LTD.,Брза испорака, комплетен асортиман на производиZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.ООД. Најквалитетна фабрика за топчести лежишта, положи меѓународна сертификација ISO9001
 • Вовед во топчесто лежиште со длабок жлеб.
  Вовед во топчесто лежиште со длабок жлеб.
  ZHEJIANG ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА ЗА ДЕПИЛИРАЊЕ СО.ООД. Вовед во топчестиот лежиште со длабок жлеб ZHEJIANG ELECTROMECHANICAL CO.LTD., Положен меѓународен сертификат ISO9001Топчестите лежишта со длабоки жлебови се најкористениот тип на лежишта и се исклучително разноврсни. Овој вид лежиште има карактеристики на ниско триење, низок шум и ниски вибрации по оптимизацијата, за да се постигне голема брзина. Тие можат да се прилагодат на радијалните и аксијалните оптоварувања во двете насоки, лесно се монтираат и бараат помалку одржување од другите типови лежишта.
 • Прилагодени топчести лежишта со длабок жлеб Производител
  Прилагодени топчести лежишта со длабок жлеб Производител
  Топчестите лежишта со длабок жлеб се најчестиот тип на тркалачки лежишта. Основното длабокожлеб топчесто лежиште се состои од надворешен прстен, внатрешен прстен, комплет челични топки и сет одкафези. Лежиштето има мал коефициент на триење, висока гранична брзина на ротација, едноставна структура,ниска производна цена и лесно да се постигне висока производна прецизност. Димензионалниопсегот и формата се различни, а се користи во прецизни инструменти, мотори со низок шум, автомобилскижолчки, мотоцикли и општи машини. Тоа е најшироко користен тип на лежиште вомашинската индустрија. Топчестите лежишта со длабок жлеб може да се користат во менувачи, инструменти,мотори, апарати за домаќинство, мотори со внатрешно согорување, транспортни возила, земјоделскитурални машини, градежни машини, градежни машини, ролери итн.

Испратете го вашето барање