• Лежишта на главината на тркалата што се користат во автомобилите
    Лежишта на главината на тркалата што се користат во автомобилите
    Главната функција на лежиштето на главината е да издржи оптоварување и да обезбеди прецизно водство за ротација на главината. Носи и аксијално и радијално оптоварување и е многу важна компонента. Традиционалните лежишта на тркалата на автомобилот се составени од две групи на заострени валчести лежишта или топчести лежишта. Инсталирањето, подмачкувањето, запечатувањето и прилагодувањето на клиренсот на лежиштата се вршат на производната линија на автомобили. Оваа структура го прави тешко, скапо и несигурно да се склопува во погони за производство на автомобили. Покрај тоа, кога автомобилот се одржува на местото на поправка, лежиштата треба да се исчистат, подмачкаат со масло и да се прилагодат. Единицата за лежиште на главината на тркалото е развиена врз основа на стандардни топчести лежишта со аголен контакт и заострени валчести лежишта. Интегрира два комплети лежишта во едно. Има добри перформанси на склопување, може да го испушти прилагодувањето на клиренсот, има мала тежина, има компактна структура и има голем капацитет за товарење. Големите, запечатени лежишта може однапред да се полнат со маснотии, да се испуштат надворешните заптивки на главината и не бараат одржување. Тие се широко користени во автомобилите, а постои и тренд на постепено проширување на нивната примена во камионите.

Испратете го вашето барање