Испратете го вашето барање

Вовед во производот

Седиштето на лежиштето за вртење е големо и екстра големо лежиште кое може да издржи сеопфатни оптоварувања и има посебна структура. Потребно е да ги има карактеристиките на компактна структура, флексибилна ротација и удобна инсталација и одржување. Во споредба со обичните куќишта на лежиштата, куќиштата за лежишта ги имаат следните очигледни карактеристики:

   1. Димензии

   Дијаметарот е обично 0,4 m ~ 10 m, до 40 m.

   2. Висок капацитет за носење

   Општо земено, може да издржи аксијално оптоварување, радијално оптоварување и оптоварување со момент на превртување во исто време.

   3. Мала брзина

   Работната брзина е помала од 10 r/min, а во неколку случаи не се ротира постојано, туку само се ротира во одреден агол и врши занишани движења.

   4. Со отвор за инсталација на куќиштето на лежиштето

   Може да се прицврсти на горните и долните носачи со завртки.

   5. Нема стожер

   Внатрешниот или надворешниот прстен има запчаници за придвижување на ротацијата.

   6. Со мазна дупка за масло и инсталација на заптивка.

  

Главните структурни методи на седиштето на лежиштето за вртење се: седишта за лежиште со ролери со контакт со четири точки, дворедно аголно контактно седиште со лежиште за вртење, испреплетено цилиндрично седиште со лежиште за ролери, прошарано заострено седиште со тркалачко лежиште со ролери, Куќиште за лежиште на грамофон.

   Според тоа дали може да има заби и дистрибуција на запчаници, може да се подели на различни структури како што се тип без менувач, надворешен тип на запчаник или внатрешен тип на запчаник.

   Меѓу нив, куќиштето на лежиштето за тркалање со топчести контакти со четири точки има висок капацитет на статичко оптоварување, пресечното цилиндрично куќиште на лежиштето за ролери има висок динамичен капацитет на оптоварување, а пресечното заострено куќиште на лежиштето за ролери може да ја подобри цврстината на потпората и точноста на ротацијата со примена на претходно оптоварување. Цилиндричниот валјак со три реда во комбинација со седиштето на лежиштето за вртење ја зголемува висината на лежиштето за да се подобри носивоста, а товарот го примаат различни патеки. Затоа, при иста стресна состојба, дијаметарот на лежиштето може значително да се намали, така што главниот мотор Покомпактен, тоа е куќиште на лежиште на грамофон со голема носивост.

   Куќиштата на лежиштата за вртење се широко користени во инсталации за вртење со големи размери, како што се машини за подигање и транспорт, рударски машини, градежни машини, пристанишни машини, бродски машини и радари со висока прецизност.

Предности на компанијата

01
Областа за испорака не е ограничена и може да се испрати низ целиот свет
02
MOQ1
03
Поддржете го прилагодувањето на OEM

Најчесто поставувани прашања за

П:

Можете ли да го направите нестандардниот модел?     

А:

Да, можеме да прилагодиме според вашите барања

П:

Кој е вашиот начин на испорака     

А:

Ние ќе ви помогнеме да го изберете најдобриот начин за испорака според вашите барања за детали. По море, воздушен или експресен пат, итн.

П:

Можете ли да понудите сертификат за потекло     

А:

Да, можеме да го понудиме

П:

Зошто не избравте нас?     

А:

Обезбедуваме лежишта со најдобар квалитет со разумна цена, ниско триење, низок шум и долг работен век.

П:

Дали прифаќате мали нарачки?    

А:

MOQ1


Додај коментар
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Добредојдовте да ни пишете

Испратете го вашето барање