Испратете го вашето барање

Бидејќи маслото за подмачкување на лежиштето IKO циркулира бавно, бројот на пати што поминува низ филтерот за масло за подмачкување на лежиштето е мал и тешко е навреме да се исчистат истрошените метални чипови, честичките од јаглеродот и прашината од површината на триење. За време на работата, поради високата вискозност на маслото за подмачкување, силата на триење помеѓу површините на триење на деловите се зголемува. За да се надмине зголемената сила на триење, се троши повеќе гориво, а се намалува и излезната моќност на моторот. Вискозноста на маслото за подмачкување на лежиштата е висока, брзината на циркулација на маслото е исто така бавна, неговиот ефект на ладење и дисипација на топлина е слаб и лесно е да се прегрее моторот. Зголемувањето на температурата е мало, така што може да се формира маслена фолија помеѓу подвижните делови на различни работни температури.

а) Инхерентен шум: Звук на тркала и разни IKO лежишта и звук со триење на тркалање (цилиндрични валчести лежишта) се својствени звуци на тркалачките лежишта. Кога топчестиот лежиште се ротира, телото на тркалање се тркала на патеката и испушта континуиран и софистициран звук; абнормалниот звук на триење на тркалање може да направи непријатно триење од метал, абнормални звуци како што се „крек, чкрипат“, и нема да биде мазен кога е мазен Тоа испушта таков звук. Затоа, тоа не е проблем во нормални услови, а на тоа треба да се внимава само откако ќе се зголеми бучавата.

б) Бучава поврзана со производство на лежишта IKO: Ова вклучува бучава од кафез и вибрато. Бучавата од кафез главно се јавува во топчести лежишта и лежишта. Кога аголните контактни топчести лежишта се ротираат, тие се предизвикани од вибрации на кафезот и удар помеѓу кафезот и елементите за тркалање. Ќе направи звук. Овој звук е периодичен. Вибрато (различни лежишта) е звук со одредена фреквенција, кој е предизвикан од вибрации предизвикани од голема брановидност на површината на тркачката патека. Овој феномен е најчест проблем, треба да му посветиме повеќе внимание во иднина. Особено за нашите студенти кои учат одредено знаење со ИКО, мора внимателно да ги прочитаме горните клучни содржини, кои можеби ќе ви помогнат.

в) Бучава предизвикана од неправилна употреба: Постои за сите видови лежишта на IKO. Кога површината на тркалата на аголниот контакт со топчести лежишта или површината на елементот за тркалање е оштетена, издлабена или рѓосана, ќе има одреден период на бучава и вибрации. Ќе се генерира шум од нечистотија кога во лежиштето ќе навлезе прашина за време на работата. Овој шум е непериодичен, а е придружен и со вибрации. Големината на звукот не е фиксна, понекогаш отсуствува.

Затоа, не користете масло за подмачкување на моторот со прекумерна вискозност, а камоли да мислите дека колку е поголема вискозноста, толку подобро. Под премисата за обезбедување на подмачкување, според температурниот опсег за време на употребата, изберете масло за подмачкување со низок вискозитет колку што е можно повеќе. Меѓутоа, за мотори со сериозно абење и релативно големи празнини, може соодветно да се избере масло за подмачкување со малку поголем вискозитет.

Додај коментар
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Добредојдовте да ни пишете

Испратете го вашето барање