Испратете го вашето барање

Таканареченото еднонасочно лежиште се однесува на лежиште кое може слободно да ротира во една насока и е заклучено во другата насока. Еднонасочните лежишта се нарекуваат и спојки за пречекорување, но тие се именувани според различни индустрии и различни функции. Металната обвивка на еднонасочното лежиште содржи многу валјаци, ролери со игли или топки, а обликот на неговото тркалачко седиште (шуплина) го прави да се тркала само во една насока, а произведува голем отпор во другата насока (т.н. еден правец").

Принципот на работа на еднонасочното лежиште:

Принципот на општи еднонасочни лежишта е принципот на стегање. Работната површина каде што се користат тркалачките елементи за стегање е наклон. Кога елементите за тркалање се вртат по лежиштето, тие се надолу, а кога се наназад, се угорнини. Има неправилни блокови. Формата на еднонасочната спојка е исто така истиот принцип на работа.

Дизајн на еднонасочна структура на лежиште:

1. Дизајн на наклон и ролери

Еднонасочната спојка од типот наклон и валјак е во основа составена од надворешен прстен со внатрешен цилиндричен дијаметар, внатрешен прстен со наклон и збир на ролери кои соодветно носат пролетна сила и секогаш се во близок контакт со внатрешниот и надворешниот прстени. Овој аранжман суштински обезбедува непосредна брзина на пречекорување и гарантира способност за моментално активирање сè додека ротацијата на едната патека во нејзината насока на движење влијае на другата.

2. Дизајн на клин

Оваа еднонасочна спојка за прелетување од типот на клин е генерално составена од внатрешен прстен, надворешен прстен, група на клинови, клин кафез, моќна пружина и лежиште. Клиновите ја пренесуваат силата од едната патека до другата со клин помеѓу внатрешниот и надворешниот прстен. Клинот има два дијагонални дијагонала, (т.е. растојанието од едниот агол на клинот до другиот дијагонала) од кои едниот е поголем од другиот. Заднувањето настанува кога внатрешниот и надворешниот прстен се ротираат еден во однос на друг, принудувајќи го клинот да има поголема вертикална положба над поголем пресек.

3. Функцијата на клин со самозаклучувачки агол главно зависи од аголот на клин и самозаклучување на клинот помеѓу внатрешниот и надворешниот прстен.

Основниот концепт на еднонасочната спојка на клин бара коефициентот на триење на клинот да е поврзан со ненадејниот вртежен момент што го создава внатрешниот прстен во насоката на возење, а оваа вредност на триење мора да биде поголема од тангентата на аголот на самозаклучување . Ако условите не се безбедни, нема да дојде до клин.

Аголот на самозаклучување се одредува според структурата на клинот, а точките на внатрешниот и надворешниот прстен се соодветно поврзани со клинот. Клинот е дизајниран со многу низок почетен агол на самозаклучување за да се обезбеди апсолутно заглавување уште од самиот почеток. Како што се зголемува вртежниот момент, на клинот се врши радијална сила што ја отклонува клинската патека, предизвикувајќи клинот да се тркала во нова положба. Клиновите често се дизајнирани да имаат прогресивно растечки агол на самозаклучување, бидејќи оди од преовладувачката позиција до максималната положба за носење товар. Релативно голем агол на самозаклучување може да ја намали радијалната сила генерирана од клинот, со што ќе се овозможи пренос на голем вртежен момент се додека се исполнети барањата за издолжување и ограничување на цврстината на Бринел.

Додај коментар
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Добредојдовте да ни пишете

Испратете го вашето барање