Испратете го вашето барање

Линеарното лежиште е прецизен механички додаток кој е систем за линеарно движење произведен по ниска цена за бесконечно патување во врска со цилиндрично вратило. Во процесот на купување на линеарни лежишта, ги избираме производите со соодветна брзина според потребите. Следната China Bearing Network сподели со вас некои мерки на претпазливост за купување на линеарни лежишта. помага.


1. Кога купувате производи за линеарни лежишта, задолжително подгответе ја опремата и проверете ја брзината на производот, оптоварувањето и другите фактори. Ако опремата бара висока точност на ротација, можеме да избереме топчести лежишта; корисниците треба да избираат според специфичните барања за употреба за да ја подобрат ефикасноста на набавките.

2. Корисникот треба да го земе предвид и радијалното и аксијално комбинирано оптоварување на лежиштето при купувањето на производот. Ако радијалното оптоварување е големо, може да се користат топчести лежишта со длабоки жлебови, а кога аксијалното оптоварување на уредот е мало, може да се користи аголот на потиснување.

3. Аголот на употреба на линеарното лежиште треба да се контролира во рамките на дозволениот опсег на отстапување на аголот помеѓу надворешниот прстен и надворешниот прстен. Корисниците треба да обрнат внимание на оваа точка при изборот, за да се продолжи работниот век на опремата и да се намали дополнителното оптоварување на лежиштето.

4. Барањата за вкочанетост на линеарното лежиште се исто така важен фактор за избор на корисниците, а ефикасноста на производот може да се подобри со избирање на вкочанетоста на цврстината. Високата цврстина на системот за лежиште може да ја подобри точноста на ротацијата на вратилото, да му помогне на производот да ја подобри ефикасноста на употребата, да и помогне на опремата да ги намали вибрациите и бучавата и да го подобри квалитетот на работната средина.


Најчесто поставувани прашања за

П:

Колку долго е вашето време за испорака?     

А:

Општо земено, ако стоката е на залиха, тоа е 1-3 дена. Доколку робата е без залиха, ќе бидат потребни 30-45 дена, во зависност од количината на нарачката.

П:

Можете ли да го направите нестандардниот модел?     

А:

Да, можеме да прилагодиме според вашите барања

П:

Зошто не избравте нас?     

А:

Обезбедуваме лежишта со најдобар квалитет со разумна цена, ниско триење, низок шум и долг работен век.

П:

Дали прифаќате мали нарачки?     

А:

MOQ1

П:

Можете ли да понудите сертификат за потекло    

А:

Да, можеме да го понудиме


Додај коментар
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Добредојдовте да ни пишете

Испратете го вашето барање