Испратете го вашето барање

Дробилка е уред кој ги дроби материјалите во вид на удар. Поделена е на дробилка со еден ротор и дробилка со двоен ротор.

Специфичните причини за загревање на лежиштата вклучуваат:

1. При склопување на дробилката, надворешниот прстен на лежиштето и дупката на лежиштето или внатрешниот прстен на лежиштето и вратилото не се правилно усогласени.

За време на процесот на склопување на дробилката, внатрешната дупка не беше поправена, беа измерени нејзините димензии и беа заменети нови лежишта за склопување. По тестирањето, беше откриено дека порастот на температурата е превисок. При расклопување на резултатите од мерењето, беше откриено дека дупката на седиштето на лежиштето е деформирана, со што се стегаше надворешниот прстен дел од лежиштето, што резултираше со помало радијално растојание на лежиштето, нерамномерно тркалање на елементите за тркалање и зголемено абење. Јазот помеѓу внатрешниот прстен на лежиштето и вратилото е преголем. Внатрешниот прстен на лежиштето се ротира заедно со тркалачките елементи и оската, а триењето предизвикува лежиштето да се загрее и да вибрира.

2. Температурата на загревање на лежиштето е неправилно контролирана за време на процесот на склопување на дробилката.

За време на работата на загревањето, ако температурата на грејачот на лежиштето е прилагодена премногу висока, тоа ќе предизвика калење и ќе ја намали цврстината и точноста, а со тоа ќе ја зголеми температурата на лежиштето и ќе предизвика абење и оштетување на лежиштето.

3. При склопување на дробилката, просторот на лежиштето не е правилно приспособен.

Во реалната работа, многу инсталации понекогаш се дебагираат само со чувство, а јазот е преголем или премал за да ги задоволи потребите за производство. Ако аксијалниот клиренс е премал, лесно ќе предизвика загревање на лежиштето, ќе ја забрза корозијата со дупчиња, па дури и ќе предизвика заглавување или залепување на елементите за тркалање до оштетување; ако аксијалниот клиренс е преголем, силата на ударот на кинематскиот пар ќе се зголеми, а цврстината ќе се намали. со што предизвика бегство. Невообичаените звуци може дури и да предизвикаат силно тресење или оштетување на кафезот.

Заптивката за масло е елемент за заптивање што се користи за запечатување на ротирачкото вратило на механичката опрема на дробилката. Шуплината е во основа фиксирана, така што заптивката за масло се нарекува и заптивка на ротирачкото вратило. За заптивки за масло со помошна усна, помошната усна делува како отпорна на прашина и спречува навлегување на нечистотии, продолжувајќи го работниот век на заптивката за масло. Сепак, лошото подмачкување на помошната усна и високото триење предизвикуваат оштетување на заптивката за суво масло за заптивка. Погрижете се да внесете многу масло помеѓу усните.

Предности на компанијата

Областа за испорака не е ограничена и може да се испрати низ целиот свет

MOQ1

Сопствена фабрика, конкурентна цена

Поддржете го прилагодувањето на OEM


Додај коментар
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Добредојдовте да ни пишете

Испратете го вашето барање