Арт.: Лежиште AXK5070


Тип: Влезно лежиште со игла


Големина: 50мм x 70мм x 3мм


Количина: Едно лежиште


Оценка за динамично оптоварување: 2.810 KGF


Статично оптоварување: 13.700 KGF


Испратете го вашето барање

Склопови со ролери и кафез со потисна игла


Преглед Склоповите на ролери со игла и кафез се дополнување на ролерите за игла со мал дијаметар распоредени во конфигурација слична на говор. Ролерите со игли се подеднакво распоредени со помош на кафез, неговиот веб-секција ги одвојува ролерите и обезбедува насоки за да ги следат во орбиталната патека. Целта на овие склопови е да го пренесат потисното оптоварување помеѓу два релативно ротирачки објекти додека значително го намалуваат триењето.


Склоповите на ролери со потисна игла и кафез, исто така, може да се обединат со подлошки со усни за да служат како површини за тркала за ролерите за игла. Подлошките може да се испорачуваат одделно или механички да се обединат во склоповите на ролерот со потисна игла и кафезот за полесно ракување. Каталошки опсег: 5 mm – 240 mm (0,1969 in – 9,4488 in). Пазари: Автоматски и мануелни менувачи, автомобилски додатоци (компресори, управувачки запчаници итн.) земјоделска и градежна опрема. Карактеристики: Карактеристики на еднонасочно склопување, отпорно на будала, карактеристики за заклучување против ротација и подобрувања на протокот на подмачкување.


Придобивки: изведба со голема брзина и флексибилност на апликацијата.


ОЦЕНКИ НА ВТОВАРУВАЊЕ


МИНИМАЛНО АКСИЈАЛНО оптоварување


Може да дојде до пролизгување ако применетото аксијално оптоварување е премногу мало, а работната брзина на ролерот на потисната игла и склопот на кафезот е висока - особено ако е придружена со несоодветно подмачкување. За задоволително работење, мора да се примени одредено минимално оптоварување на ролери со потисна игла и склоп на кафез што може да се пресмета од: Fa min = C0a/2200 [KN]


Каде: C0a = рејтинг на статичко оптоварување [KN] Fa min = минимално аксијално оптоварување [KN]


ПОДМАЧУВАЊЕ


Маслото е претпочитан лубрикант за склоповите на ролери со потисна игла и кафез, а обилниот проток на масло е апсолутно неопходен за големи брзини или за умерени брзини кога оптоварувањето е релативно големо.


СПЕЦИЈАЛНИ ДИЗАЈНИ


Потисни игла ролери и склопови на кафез

Телефон:
+86-15857360499
Е-пошта:
Телефонски:
+86-15857360499
Веб-страница:
WeChat:
+86-18057338723
IF YOU HAVE MORE QUESTIONS,WRITE TO US
Just tell us your requirements, we can do more than you can imagine.
Изберете друг јазик
English
Slovenčina
پښتو
Tiếng Việt
Türkçe
Монгол
Македонски
Português
فارسی
italiano
français
Español
العربية
Тековен јазик:Македонски

Испратете го вашето барање