Серија HG - Линеарен водич за тип на топка со тешко оптоварување

Линеарните водичи од серијата HG се дизајнирани со носивост и цврстина поголема од другите слични производи со кружен лак и оптимизација на структурата. Се одликува со еднакви оценки на оптоварување во радијалните, обратните радијални и странични насоки и самопорамнување за да ги апсорбира грешките при инсталацијата. Така, линеарните водичи од серијата HG можат да постигнат долг животен век со голема брзина, висока точност и непречено линеарно движење.


Испратете го вашето барање

Карактеристики на линеарен водич hgw15

(1) Способност за самопорамнување
Според дизајнот, жлебот со кружен лак има контактни точки на 45 степени. Серијата HG може да ги апсорбира повеќето грешки при инсталација поради неправилности на површината и да обезбеди непречено линеарно движење преку еластичната деформација на тркалачките елементи и поместувањето на контактните точки. Способноста за самопорамнување, високата прецизност и непреченото работење може да се добијат со лесна инсталација.
(2) Заменливост
Поради прецизна димензионална контрола, димензионалната толеранција на сериите HG може да се одржува во разумен опсег, што значи дека сите блокови и сите шини во одредена серија може да се користат заедно додека се одржува димензионалната толеранција. И се додава држач за да се спречи паѓањето на топчињата кога блоковите се отстрануваат од шината.
(3) Висока ригидност во сите четири правци
Поради дизајнот со четири реда, линеарната водилка од серијата HG има еднакви оценки на оптоварување во радијална, обратна радијална и странична насока. Понатаму, жлебот со кружен лак обезбедува широк допирна ширина помеѓу топчињата и жлебот, овозможувајќи големи дозволени оптоварувања и висока цврстина.

Систем за циркулација на тркалање: блок, шина, крајна капа и држач
Систем за подмачкување: Подмачкајте ја брадавицата и зглобот на цевките
Систем за заштита од прав: крајна заптивка, долна заптивка, капа за завртки, двојни заптивки и стругалка

Број на модел на линеарен водич од серијата HG hgw15

Водичите од серијата HG може да се класифицираат на незаменливи и заменливи типови. Големините се идентични. Единствената разлика помеѓу двата типа е што заменливиот тип на блокови и шини може слободно да се разменуваат, а нивната точност може да достигне до класа P. Бројот на моделот на серијата HG ги содржи големината, типот, класата на точност, класата на претходно вчитување итн.


Телефон:
+86-15857360499
Е-пошта:
Телефонски:
+86-15857360499
Веб-страница:
WeChat:
+86-18057338723
IF YOU HAVE MORE QUESTIONS,WRITE TO US
Just tell us your requirements, we can do more than you can imagine.
Изберете друг јазик
English
Slovenčina
پښتو
Tiếng Việt
Türkçe
Монгол
Македонски
Português
فارسی
italiano
français
Español
العربية
Тековен јазик:Македонски

Испратете го вашето барање