Кинеска традиционална храна за Јајце на фестивалот Dragon Boat со печатење на листови

јуни 02, 2022

љубовен живот, љубовна работа

Кинеска традиционална храна за Јајце на фестивалот Dragon Boat со печатење на листови
Испратете го вашето барање

Кинеска традиционална храна за Јајце на фестивалот Dragon Boat со печатење на листови

Петтиот ден од петтиот лунарен месец е традиционален кинески народен фестивал - Фестивалот на бродот змеј, кој е еден од древните традиционални фестивали на кинеската нација. 

Фестивалот на бродот змеј е познат и како Дуанву, Дуанјанг.


Јадењето јајца на фестивалот на бродот змеј претставува бескрајна добра желба, а се вели дека играта со удирање јајца пред јадење варени јајца е многу поволна, а победникот ќе донесе среќа.

Според народното јадење, со јадење јајца се раѓаат срца. Бидејќи јајцето има облик на срце, општо се верува дека јадењето јајца може да направи срцето, чи и духот да не страдаат од загуба. 

Јадењето јајца на фестивалот на бродот змеј е од една страна заради среќа и молење да не се разболите една година, од друга страна е да се подобри животот.Испратете го вашето барање